Így frissítsd a bőröd

Így frissítsd a bőröd

A feszített tempó, a rengeteg határidő, elvárás s tavaszi, vagy az őszi fáradtság nem indok! Tehetünk azellen, hogy a bőrünk se ereszkedjen meg, ne "fáradjon el", hogy ne válljon élettelenné és színtelenné.Miért alakul ki és mit lehet ellene tenni?

A fakó, fáradt bőr hatékony kezelése hosszú időt és célzott kúrakezeléseket igényel, amelyekhez fontos figyelembe venni az alábbi szempontokat:

  1. Alapos előkészítés.
  2. Hatóanyagok megfelelő célstruktúrákba juttatása.
  3. Mikrokeringés fokozása.
  4. Kötőszöveti állomány és izmok stimulálása.
  5. Otthoni ápolás.

Mivel tehetsz a legjobbat a bőrödnek? 
Nem vagyunk tökéletes, néha belefér a "bűnözés", de törekedned kell arra, hogy az alábbi tanácsokat megfogadd és alkalmazd az életedben:

EGÉSZSÉGES ÉLETMÓDegészség

  • Igyál sok tiszta vizet! A szervezetünk nagy része vízből áll, a bőr szó szerint kiszárad folyadék nélkül - ne csak kivülről foglalkozz vele! Ha már szomjas vagy az késő!
  • Amennyire csak tudod, kerüldd el a stresszt! Ha nem megy, alkalmazz relaxációs technikákat, meditálj!
    A sokáig fennálló stresszes állapot a veséket is megterheli (a fokozott kortizol termelés miatt), elősegíti a faggyú termelését, vagy a bőrt szárazzá, élettelenné teheti.
  • Pihenj sokat, csökkentsd az éjjeli ébrenléted! Elalvás előtt ne használd a mobilod, mert a kék-fény még a káros szabadgyökökkel szembeni ellenállóképességet is csökkenti.
    Alvásod legyen megfelelő hosszú (7-8 óra) és minőségi. Ne legyen túl meleg a szobában, a matrac vastagsága és keménysége legyen ideális! Csak indokolt esetben és ne alvás előtt fogyassz koffeint tartalmú italt.
    Az éjszakai bulizás általában együtt jár az alkohol fogysztással, dohányzással, kevesebb pihenéssel, amelynek következménye a fáradt, fakó/sápadt bőr is.
  • Kerüld a túlzott szénhidrát-bevitelt, a finomított alapanyagokból készült ételek fogyasztását (mint pl. fehérliszt, cukor stb.), hiszen sok krónikus (pl. elhízás, szív- és érrendszeri) betegség okozója lehet. Ezen kívül a sejtek is cukrosodhatnak, ami idő előtti öregedést okoz, valamint veszít a bőr rugalmasságából is.
  • Az étkezésre is szánj időt, sose kapkodj, kerüld a gyorsételeket is! Rágd meg jól az ételt és közben ne nézd a mobilod, csak az ételek ízére koncentrálj! Élvezz ki minden falatot!
  • Válogasd meg a fürdéshez használt szereket: mennyire szárítanak (pl. szappanok, egyes sós tartalmú tusfürdők stb.) 

Ezek betartására akkor is törekedj, ha sokat jársz kozmetikába! Mi sem vagyunk mindenhatók, a legjobb kezelések, szerek/szérumok hatásosságát te is tudod befolyásolni!

 

Ha ellátogatsz hozzán a Clarissa Kozmetikába, az alábbi szolgáltatással tudjuk segtíeni megfáradt bőröd:gigi

  1. Az első - illetve nulladik - lépés a bőröd állapotának felmérése. Ez alapján, Veled együtt határozzuk meg a kezelést és annak rendszerességét. Eltérő megoldást igényel egy tág pórusú, vastagabb hámrétegű bőr, amikor intenzívebb hámlasztást kell alkalmaznunk, mást egy vékonyabb, érzékenyebb bőrű vendég, ahol először fel kell készíteni, táplálni kell a bőrt és hidratálni a további kezelések előtt
  2. A bőr frissítése a szemlyreszabott hámlasztással.
  3. A bőr hámlasztása azért népszerű és hatékony, mert ezáltal hatékonyabban be tudjuk juttatni a hatóanyagokat, csökken a pigmentfoltok, ránc és akné kialakulása, hamarabb regenerálódik a bőr.
    Hatóanyagbevitel. Az anyagok bejuttatása a bőr rétegeibe - Az iontoforézis, ultrahang, elektroporáció, oxigén- és hidrogén-terápia mind hatékony módszerek. Az utóbbi két módszert javaslom fáradt bőr esetén: a transzdermális oxigénterápia tiszta oxigénnel juttatja be a hatóanyagokat a sejtekbe, javítja a keringést és az anyagcserét, növeli a kollagén termelést. A hidrogénterápia csökkenti a gyulladásokat, hidratál, és megakadályozza a folyadék pangását a szövetek között. Karboxy-maszk kiegészítésként használható, amely serkenti az anyagcserét és a gyulladáscsökkentő folyamatokat.
  4. Bőrszerkezet javító kezelések - A rádiófrekvenciás technológiák (multipoláris, frakcionált termális), elektromos izomstimulációs készülékek hatékonyan stimulálják a kötőszövetet és az izmokat, különösen bizonyos életkor felett. 
  5. Masszázs - az arc-, nyak- és dekoltázs masszázs a kozmetikai kezelés végén ajánlott, és kellemes és pihentető élményt nyújt. A masszázs nemcsak a bőrre, hanem a keringésre, az izmokra, az idegekre, a kötőszövetre is hat, valamint jó hatással van a lélekre is. Az arcizmok tónusosabbá tétele érdekében végzett masszázsok általában erőteljesebbek, és magukban foglalják a nyak és a vállöv masszírozását is, ami stimulálja a nyirokrendszert és élénkíti a vérkeringést, aminek következtében a fáradt bőr állapota is javul.

Frissítő hatású anyagok a bőrnek vitamins
Amikor fáradtnak és élettelennek tűnik a bőrünk, fontos, hogy olyan anyagokat használjunk, amelyek élénkítik a mikrokeringést, vitalizálják és hidratálják a bőrt, valamint tápanyagokkal látják el. Egyes termékek olyan AHA-savakat tartalmaznak, amelyek enyhén hámlasztanak és hidratálnak egyidejűleg, ezáltal sokkal egységesebb bőrképet kaphatunk.

■ A vitaminok nagyon hasznosak a bőrnek is, nem csak a testnek:
– A Retinol a legjobb anti-aging hatóanyagok közé tartozik, mivel lassítja a bőr öregedési folyamatát, fokozza a kollagéntermelést, szabályozza a faggyútermelést, erősíti a bőr védőrétegét és csökkenti a ráncok láthatóságát. Azonban rossz használata veszélyeket rejt magában, ezért egyre inkább előnyben részesítik a Retinol hatását utánzó növényi hatóanyagokat, mint a Bakuchiol és a Retinal.
– A C-vitamin (aszkorbinsav) széles körben felhasználható, mivel antioxidánsként hat a bőrben lévő káros szabadgyökök ellen, fokozza a kollagéntermelést, halványítja a pigmentfoltokat, csökkenti a gyulladást, és ragyogóvá, élettel telivé teszi a bőrt.
– Az E-vitamin véd a szabadgyököktől, fokozza a kollagéntermelést, segíti az új bőrsejtek növekedését, halványítja a pigmentfoltokat, javítja a bőr ellenállóképességét. Zsírban oldódó vitaminként a bőr mélyebb rétegeibe is be tud hatolni, és így védi és táplálja a hidratálásért felelős lipideket, ezáltal segít a nedvesség megőrzésében.
– A B3-vitamin, kedvelt hatóanyag a problémás és az öregedő bőr kezelésére egyaránt.
 

A peptidek igazi szuper hatóanyagok, mivel szinte minden bőrproblémára használhatóak. A kollagéntermelés serkentésére a Tripeptide-1 és a Pamitoyl Tetrapeptide-7, az idegek által az arcizmokba küldött jelek blokkolására 

■ A hidratáló hatóanyagok nagyon fontosak a bőr egészségének megőrzéséhez. Az alábbi hatóanyagok javíthatják a bőr hidratáltságát és csökkenthetik a vízvesztést:

  • Glicerin: nagyon hatékony hidratáló hatóanyag, amely a bőr felső rétegébe behatolva segít megőrizni a nedvességet.
  • Hialuronsav: egy nagy molekulatömegű cukor, amely nagy mennyiségű vizet képes magához kötni. A bőrben is megtalálható, de a kor előrehaladtával csökken a termelődése, ezért használják bőrápoló termékekben.
  • Kollagén: a bőrben található fehérjének, amely fontos szerepet játszik a bőr rugalmasságának és hidratáltságának megőrzésében. A bőr öregedésével a kollagéntermelés csökken, ezért használják a kollagént tartalmazó bőrápoló termékeket.
  • Ceramidok: a bőr természetes lipidei közé tartoznak, amelyek fontosak a bőr hidratáltságának megőrzéséhez. A kor előrehaladtával csökken a ceramidok mennyisége a bőrben, ezért használják a ceramidokat tartalmazó bőrápoló termékeket.

■ Az UV-sugarak nagyon károsak lehetnek a bőr számára, ezért fontos, hogy bőrápoló termékeinkben is legyenek olyan hatóanyagok, amelyek védelmet nyújtanak a nap káros hatásaival szemben. A következő hatóanyagok védelmet nyújthatnak:

  • Titán-dioxid: fizikai fényvédő, amely a bőrön maradva veri vissza az UV-sugarakat, így nem engedi azokat a bőrbe hatolni.
  • Cink-oxid: hasonlóan működik, mint a titán-dioxid, a bőrön maradva veri vissza az UV-sugarakat.
  • Antioxidánsok: a káros szabadgyökök ellen harcolnak, amelyek az UV-sugarak hatására keletkeznek a bőrben. Az antioxidánsok segíthetnek csökkenteni a bőr károsodását az UV-sugárzás hatására.

 

Vissza