Az újfajta szőrtelenítő módszer

Az újfajta szőrtelenítő módszer

Az utóbbi évtizedekben egyre növekvő trend tapasztalható a teljes test szőrtelensége iránt. A nők és már a férfiak nagy része is végez szőrtelenítést, hiszen ezt várja el a társadalom is. Azok között, akik kozmetikai szalonokat látogatnak, a legtöbben epilációs vagy depilációs kezeléseket igényelnek. De mit kell tudni utóbbiról?

A szőrtelenítés hosszú évszázadok óta az emberi test ápolásának része. Ma már számos szőrtelenítési módszer létezik: az epilálás, borotválás, vagy gyanatázás - amelyek közül az egyik legelterjedtebb a hagyományos gyantázás. Azonban a modern technológia fejlődésével megjelentek újabb módszerek is.

Bármelyiket is alkalmazzuk, fontos a kontrollált környezet, a biztonsági óvintézkedések betartása (vágás/égésveszély). 

  • Gyanta. Azonban tapasztalatból tudjuk, hogy vannak, akik allergiásak a gyantára, ilyenkor célszerű inkább a cukorpasztát vagy a tartós szőrtelenítést választani.

Két típusa létezik a cukorgyantának, a cukorpasztás és a mézemulziós szőrtelenítés. Ez a módszer alkalmas rövid szőrzet eltávolítására is, akár 1-2 mm-es hosszúságú szőrzetet is hatékonyan távolít el. A kezelés testhőmérsékleten történik, így kevésbé irritálja a bőrt és kevesebb bőrpírt okoz. A gyantamaradék egyszerűen eltávolítható vízzel, mivel vízoldékony. Azonban ez a módszer eltér a hagyományos gyantázás technikájától, mert a cukorgyantát a szőrnövekedéssel ellentétes irányban kell felvinni és azonos irányban lehúzni.

A mézemulziós és cukorpasztás szőrtelenítő gyanták is gyanták, amik egészen rövid szőrzet eltávolítására is alkalmasak, és kevesebb irritációval és bőrpírral járnak, mint a hagyományos gyantázás. A kezelés testhőmérsékleten végezhető, és a gyantamaradék vízoldékonysága miatt egyszerűen eltávolítható.

  • A viasz is egy elterjedt szőrtelenítési módszer. Az alacsonyabb hőmérséklet, a rugalmasság és a finomabb textúra miatt még az extra érzékeny bőrön is bátran alkalmazható. Látványosan és kíméletesen távolítja el a szőrszálakat.
  • Egy másik, modern szőrtelenítési módszer az IPL (Intenzív Pulsált Fény) technológia, amely a szőrtüszőkre hatva károsítja a szőrtüsző sejtjeit, így azok elpusztulnak. Az IPL kezelés szinte minden területen alkalmazható, és a hatása hosszabb ideig tart, mint a hagyományos szőrtelenítési módszereké.
  • Végül, egy újabb és innovatív megközelítés a lézeres szőrtelenítés, amely hatékonyan távolítja el a szőrszálakat a bőrből. Ez a módszer azonban drágább lehet, mint a hagyományos módszerek, és a hatása is eltérő lehet az egyéntől függően.

Összességében a szőrtelenítési módszerek széles választékát kínálják, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb megoldást. A legfontosabb azonban az, hogy mindig alaposan tájékozódjunk a választott módszer előnyeiről és hátrányairól, és az egészségünk és a kényelmünk szempontjából a legjobbat válasszuk.
A depiláció modern módszerei között meg kell még említeni a viaszt is. Egy rugalmasabb, finomabb textúrájú, fenyőgyantamentes viasz, melyet akár az extra érzékeny bőrön is biztonsággal alkalmazhatunk, látványosan és kíméletesen eltávolítja a szőrszálakat.

Ha nem akarsz otthon bajlódni, kérj szőrtelenítést kozmetikánkban! 

depi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(kép forrása: beauty-forum)

Vissza