Hasznos tippek

A bőrön megjelenő pigmentfoltok

A bőrön megjelenő pigmentfoltok

A pigmentációs zavarok kisebb-nagyobb foltok formájában jelennek meg a bőrön. A foltok olyan, elemi elváltozások, amelyek a környező bőrfelülettől színükben térnek el. Ezek lehetnek sötétebbek, vagy világosabbak, közös tulajdonságuk, hogy a bőr felszínével egy síkban vannak, nem emelkednek/dudorodnak ki.

tovább

A hosszú életnek és a fiatalos bőrnek van egy közös titka?

Azt tudjuk, hogy a légzés biztosítja életképességünket. Környezetünk és a szervezet közötti gázcsere első állomása a tüdőn keresztüli oxigén felvétel. A belső légzés folyamán a véren és a különböző sejtnedveken keresztül jut be az oxigén. A kapillárisok biztosítják az élő sejtek oxigénellátását, már amelyekhez elvezetnek ezek a hajszálerek.

tovább

Mit csináljak, ha mitesszerek, pattanások lepnek el?

Először is fontos, hogy szakember, azaz kozmetikus lássa a bőrt! Fontos, hogy kimerítően átbeszéljük, hogy mi állhat a mitesszerek, pattanások hátterében. (hormonok, gyulladások, betegségek, környezeti tényezők). Kozmetikusa ezek után, felállítja a bőrdiagnózist, melynek megfelelően elvégzi a kezelést. Egy szakszerű kezelés azonban még kevés! Fontos hogy otthon is a megfelelő termékeket használjuk és persze szakszerű módon!

tovább

Hogyan lehet hormonokat természetesen pótolni a fiatalság megőrzéséért?

A tudomány fejlődik, az életkor kitolódik, sok betegség mára gyógyíthatóvá vált. Igen, tovább élünk, de ez számunkra még sokszor kevés, szeretnénk fiatalosan tovább élni, szépnek lenni. Ez sem mai gondolat az Örök Ifjúság vágya több mitológiai történetben fellelhető, ezek közül Titóniusz története az "örök életből kihagyott örök ifjúság" konfliktusát példázza.

tovább

Egyéb hasznos tanácsok

melyek feltétlenül szükségesek a ragyogó és egészséges bőrhöz:

tovább

A bőrünknek mire van szüksége mindennap?

Az első és legfontosabb szabály, hogy a bőrünket minden nap reggel és este is alaposan tisztítsuk le! Mindegy, hogy bőrünk, zsíros, száraz, normál, vagy érzékeny-e, erre feltétlenül szüksége van, méghozzá a megfelelő tisztító kozmetikummal, még véletlenül sem szappannal vagy tusfürdővel!

tovább

Napozási aranyszabályok

- Ügyeljen az időre; kerülje a napozást délelőtt 11 - délután 3 között,
- Otthon és külföldön egyaránt próbáljon megbizonyosodni arról, hogy gyermeke az árnyékban játszik,
- 3 éves kor alatti gyermeket ne tegyen ki közvetlen napsütésnek.
- Viseljen védőruházatot és napszemüveget
- Használjon bőrtípusának megfelelő napvédőfaktorú terméket: gyermekeknek minimum 30-as faktorszámút, míg felnőtteknek minimum 20-as faktorszámút ajánljuk.

tovább